Delegacija Kosova u posjetu hrvatskom Ministarstvu poljoprivrede

Slika /slike/Priopcenja/IMG-33c98c51624390e0f4f0ce1d819977ec-V.jpg
Ministar poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Republike Kosovo g. Faton Peci i izvršni šef Agencije šumarstva Republike Kosova g. Bekim Hoxha nalaze se su u službenom posjetu Republici Hrvatskoj od 7. do 9. veljače 2022. godine.

 Svrha ovog posjeta je intenziviranje bilateralne suradnje dvije države u području poljoprivrede i šumarstva te je u tom kontekstu održan sastanak delegacije Kosova s predstavnicima Ministarstva poljoprivrede i Hrvatskih šuma d.o.o. Na sastanku se razgovaralo o dosadašnjoj suradnji u području šumarstva te je održana prezentacija o radu Hrvatskih šuma. Kosovska strana je zainteresirana za prijenos znanja i iskustava iz područja šumarstva i lovstva te posebice za suradnju u području obnovljivih izvora energije i izgradnje energana koje u Kosovu još ne postoje. U tom smislu je predloženo da se u narednom periodu ova suradnja i formalizira kroz memorandum o suradnji između Hrvatskih šuma d.o.o. i Agencije šumarstva Republike Kosova.

 „Ministar Faton Peci zainteresiran je za prijenos znanja i projektnih iskustava u dijelu obnovljivih izvora energije, šumarstva te kvalitetnih poljoprivrednih proizvoda koje Hrvatska može ponuditi za tržište Kosova, ali i potencijalne investicije hrvatskih poduzetnika i gospodarstvenika u ovu zemlju koja ima prijateljske odnose s Lijepom našom. Svoj doprinos poljoprivredi Kosova dat ćemo i kroz angažman hrvatskih stručnjaka vezano za provedbu Zajedničke poljoprivredne politike na Kosovu”, istaknuo je tom prilikom državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak.

 

Pisane vijesti