C1.5. R1-I1 Izgradnja i opremanje logističko distributivnih centara za voće i povrće

Ulaganjima u izgradnju i opremanje logističko-distributivne infrastukture za voće i povrće će se osigurati logistički preduvjeti za jaču tržišnu konkurentnost sektora. Distributivni centar će imat minimalni kapacitet od 3.000 tona skladišnog prostore i pripadajućeg logističkog prostora do maksimalno 12.000 tona skladišnog prostore i pripadajućeg logističkog prostora. Izgrađeni distributivni centri će koristiti obnovljive izvore energije i doprinijet će smanjenju gubitaka i otpada hrane.


 
23.03.2022.
 
Održan sastanak s potencijalnim korisnicima koji su iskaz interes za ulaganje u buduće logističko-distributivne centre za voće i povrće


Državni tajnik Zdravko Tušek održao je 23. ožujka 2022. informativni sastanak s potencijalnim korisnicima koji su iskazali interes za ulaganje u buduće logističko-distributivne centre za voće i povrće putem javnog poziva objavljenog 14. siječnja 2022.

Temeljem Operativnog programa jačanja tržišnog kapaciteta sektora voća i povrća za razdoblje 2021. – 2026. („Narodne novine“ br. 143/2021) te uzimajući u obzir iskazani interes, Ministarstvo poljoprivrede je izradilo Poziv na dostavu projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava „Ulaganje C.1.5. R1 - I1 - Izgradnja i opremanje logističko-distributivnih centara za voće i povrće“ koji je trenutno u postupku e-savjetovanja. 

Predmetni Poziv financirat će se u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026. a ukupan raspoloživ iznos bespovratnih sredstava za dodjelu u okviru ovog Poziva iznosi 610 milijuna kuna.

Na sastanku su zainteresirani sudionici imali priliku čuti detaljnija pojašnjenja pojedinih odrednica Poziva te dati svoje komentare i prijedloge na isti. Odgovori će biti objavljeni na ovoj stranici, istovremeno s odgovorima na pitanja zaprimljenima u postupku e-savjetovanja.

Također napominjemo kako će nakon objave Poziva biti moguće postavljati pitanja vezana uz isti.

Prezentacije sa sastanka:

Pojašnjenja slijedom pitanja na prezentaciji