Ministar Tolušić pokrenuo informativnu kampanju „Danas jedemo ribu“

Potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić posjetio je danas, 20. rujna 2018. godine Osnovnu školu Tina Ujevića u Zagrebu gdje je s učenicima prvih razreda obilježio početak informativne kampanje „Danas jedemo ribu“. Ministarstvo poljoprivrede kampanju provodi u obrazovnim ustanovama na nacionalnoj razini radi podizanja svijesti o važnosti domaćih proizvoda ribarstva i akvakulture, kako bi se ti proizvodi što više koristili u prehrani školske djece i postali značajan dio njihovih zdravih obroka. 

Dobre navike stvaraju se u najranijoj dobi pa se kampanja obraća prvoškolcima putem paketa koji sadrže prerađene proizvode ribarstva te slikovnicu u kojoj je način pristupačan i prikladan djeci osnovnoškolskog uzrasta, ispričana priča o važnosti i potrebi konzumacije ribe i drugih proizvoda ribarstva i akvakulture kao sastavnog dijela zdrave prehrane djece. 

Naša djeca, a i mi roditelji, uglavnom slabo jedemo ribu. To moramo promijeniti. Ova kampanja je mali doprinos Ministarstva poljoprivrede za bolje prehrambene navike naše djece. Svaki prvašić u Hrvatskoj dobit će paket koji sadrži konzervu jadranske srdele u maslinovom ulju, paštetu od srdele i slikovnicu „Danas jedemo ribu“. Oko 40.000 paketa ovaj tjedan stiže u 2.000 hrvatskih škola. Nadamo se da ćemo ih zainteresirati za domaću ribu, koja je prvoklasna i visoko cijenjena u svijetu. 

- izjavio je potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić te dodao „Ova kampanja može biti odličan početak suradnje hrvatskih lokalnih proizvođača u ribarstvu i obrazovnih ustanova.“



Stranica