Izložba konja izvorne pasmine hrvatski hladnokrvnjak u Krivom Putu

Dana 31. kolovoza 2024. godine održana je i ove godine izložba izvornih pasmina konja u Krivom Putu u organizaciji Konjičkog kluba Ana iz Senja. Na izložbi je prikazano oko 50 grla konja, uglavnom izvorne pasmine hrvatski hladnokrvnjak u raznim dobnim i spolnim kategorijama, a koji se nalaze na gospodarstvima uzgajivača na prostoru Ličko - senjske i Primorsko - goranske županije.

Na izložbi je nazočio kao izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske g. Andreja Plenkovića te izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede, šumarstva i ribarstva Josipa Dabre, nazočio doc.dr.sc Zdravko Barać, ravnatelj Uprave za stočarstvo i kvalitetu hrane Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i ribarstva. Prilikom pozdravljanja nazočnih istaknuo je važnost svih naših izvornih pasmina domaćih životinja i njihov značaj za očuvanje prirodnih zaštićenih krajolika, za očuvanje tradicijskih vrijednosti našeg kraja, ali i značaj kao neizostavnog dijela naše prepoznatljive gastronomske ponude koja se upravo temelji na tradiciji i našim izvornim pasminama domaćih životinja.

Upravo s tog stajališta ravnatelj uprave je nazočne podsjetio na veliki broj mjera i potpora kojima Ministarstvo pomaže očuvanje i genetsko unaprjeđenje svih populacija domaćih životinja kako sa aspekta izravno uzgoja tako i sa stajališta napretka organizacije uzgoja i rada uzgojnih udruženja u hrvatskom stočarstvu.

Pisane vijesti