Podnošenje zahtjeva za potporu gospodarstvima u svrhu ublažavanja posljedica pojave afričke svinjske kuge

Od 1. veljače do 15. veljače 2024. godine podnose se Zahtjevi za tri mjere potpore proizvođačima svinja koji su pogođeni pojavom afričke svinjske kuge vrijedne 10 milijuna eura u 2024. godini.

Zahtjevi za potporu za sve tri mjere popunjavaju se putem AGRONET zaštićene mrežne aplikacije Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (u daljnjem tekstu: Agencija za plaćanja) izravno ili u podružnicama Agencije za plaćanja.

Detalje o potpori i potrebnu dokumentaciju moguće je pronaći na mrežnim stranicama Agencija za plaćanja na sljedećim poveznicama:

Za potporu iz Programa potpore sektoru svinjogojstva za nadoknadu gubitka uslijed naređenih mjera za suzbijanje afričke svinjske kuge:
https://www.apprrr.hr/program-potpore-sektoru-svinjogojstva-za-nadoknadu-gubitka-uslijed-naredenih-mjera-za-suzbijanje-africke-svinjske-kuge/

Za potporu iz Programa potpore gospodarstvima zbog narušenog proizvodnog potencijala uslijed provedbe naređenih mjera suzbijanja afričke svinjske kuge:
https://www.apprrr.hr/program-potpore-gospodarstvima-zbog-narusenog-proizvodnog-potencijala-uslijed-provedbe-naredenih-mjera-suzbijanja-africke-svinjske-kuge/

Za potporu iz Programa potpore za očuvanje proizvodnje prasadi na području zone ograničenja zbog izbijanja afričke svinjske kuge:
https://www.apprrr.hr/program-potpore-za-ocuvanje-proizvodnje-prasadi-na-podrucju-zone-ogranicenja-zbog-izbijanja-africke-svinjske-kuge-2/
 

Pisane vijesti