Državni tajnik Tušek na otvorenju 21. međunarodne izložbe inovacija ARCA

Državni tajnik Zdravko Tušek je u četvrtak 13. listopada 2023. godine kao izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića uz brojne visoke uzvanike i predstavnike uspješnih hrvatskih i međunarodnih tvrtki sudjelovao u Zagrebu na otvorenju 21. međunarodne izložbe inovacija ARCA.  

Ministarstvo poljoprivrede kontinuirano podupire uvođenje inovacija u sektoru poljoprivrede i prehrambene industrije kroz investicije u okviru Programa ruralnog razvoja, a isto nastavlja i u okviru gotovo 3,8 milijardi eura vrijednog Strateškog plana RH ZPP. U novom razdoblju podupiremo operativne skupine iz EIP (europskog inovacijskog partnerstva) koje će povezivati poljoprivrednike, znanstvenike i savjetnike u cilju usvajanja i uvođenja inovacija i novih tehnologija, a u tom svjetlu uvodimo i savjetnike educirane i osposobljene za uvođenje inovacija“, istaknuo je tom prigodom državni tajnik Tušek.

Na kraju otvorenja 21. međunarodne izložbe inovacija ARCA 2023 potpisan je Sporazum o suradnji s predstavnicima Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatskom zajednicom inovatora. Hrvatska zajednica inovatora dodijelila je dvije posebne nagrade i priznanja članovima koji su dali poseban doprinos razvoju inovatorstva.

Organizator je izložbe Hrvatska zajednica inovatora, a suorganizatori su Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Međunarodna federacija nacionalnih saveza inovatora IFIA, Sveučilište u Zagrebu i Hrvatska zajednica tehničke kulture. Izložba se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Ministarstva znanosti i obrazovanja i Državnoga zavoda za intelektualno vlasništvo.

Na izložbi do 14. listopada u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici možete pogledati više od 200 inovacija i novih tehnologija koje su rezultat rada inovatora pojedinaca, istraživačkih timova iz privatnoga i javnoga sektora, akademske zajednice i znanstvenih ustanova te inovativnih uspješnih tvrtki.

Pisane vijesti