Ministar Tomislav Tolušić otvorio Hrvatsku konferenciju o procjeni rizika porijeklom iz hrane

Ministar Tomislav Tolušić otvorio je danas, 16. listopada 2017. godine kao izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske g. Andreja Plenkovića 2. hrvatsku konferenciju o procjeni rizika porijeklom iz hrane na Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku. Povodom Svjetskog dana hrane konferenciju je organizirala Hrvatska agencija za hranu.

Kontrolirana, sigurna, zdravstveno ispravna i kvalitetna hrana najveća je vrijednost današnjeg doba, a proizvodnja dostatnih količina hrane i sigurnost hrane u budućnosti će biti najveći izazovi na nacionalnoj, ali i globalnoj razini. U Hrvatskoj je po tom pitanju situacija danas daleko bolja nego prije nekoliko godina. Tome su doprinijele sustavne, pojačane, nenajavljene i česte kontrole, ali i međuresorna suradnja s drugim nadležnim tijelima poput Carinske uprave i Ministarstva unutarnjih poslova. Nema nedodirljivih, s kontrolama nastavljamo dalje. Sigurnost je na prvom mjestu.“

izjavio je ministar Tomislav Tolušić u Osijeku.

Za vrijeme boravka u Osijeku ministar Tolušić se sastao s predstavnicima županijskog Hrvatskog športsko-ribolovnog saveza, a posjetio je i sklonište za napuštene životinje Udruge \"Pobjeda\".



Stranica