Ministar Tolušić na konferenciji „Hrvatska kakvu trebamo – Poljoprivreda za 21. stoljeće“

Ministar Tomislav Tolušić održao je izlaganje „Kakvu poljoprivredu i ruralni razvoj želimo?“ na konferenciji „Hrvatska kakvu trebamo – Poljoprivreda za 21. stoljeće“ koju je danas, 4. listopada 2017. godine u hotelu Esplanade u Zagrebu otvorio predsjednik Vlade Republike Hrvatske g. Andrej Plenković.

Konferencija je okupila brojne stručnjake iz područja poljoprivrede, poljoprivredne proizvođače i predstavnike prehrambene industrije koji su se okupili kako bi izmjenili mišljenja i odgovorili na pitanja o tome kakva je budućnost poljoprivrede u Hrvatskoj, kako potaknuti modernu i održivu proizvodnju uz bolje korištenje izdašnih EU fondova te uvođenje novih tehnologija i osiguranje usjeva, koji su načini udruživanja poljoprivrednika mogući i provedivi te što je potrebno napraviti da se dvije ključne gospodarske grane - proizvodnja hrane i turizam - bolje povežu.

Ministar Tomislav Tolušić sudjelovao je i na panel diskusiji „Kratki lanci opskrbe i lokalne robne marke: Kako povezati OPG s prehrambenom industrijom i turizmom?“.

U ovih nepunih godinu dana stvorili smo zakonodavni okvir koji će omogućiti promjenu negativnih trendova koje bilježimo posljednjih godina. Našem poljoprivredniku treba osigurati poštene, pravedne i provedive propise kako bi se on što manje bavio papirologijom i obilazio urede administracije, a što više vremena provodio na svojoj njivi. To je naš posao i naša odgovornost. Administracija mora biti na usluzi poljoprivrednoj proizvodnji, osluškivati potrebe proizvođača i osigurati nesmetane proizvodne procese. To je naš cilj i naša misija.“

– izjavio je ministar Tomislav Tolušić.



Stranica