Predstavnici albanskog Ministarstva poljoprivrede u radnom posjetu Hrvatskoj

Ravnateljica Uprave za poljoprivredno zemljište, biljnu proizvodnju i tržište Sandra Zokić je sa suradnicima u ponedjeljak, 20. ožujka 2023. godine, primila u radni posjet predstavnike albanskog Ministarstva poljoprivrede iz područja rada u održivoj uporabi pesticida te ureda FAO-a u Albaniji, a u svrhu prijenosa znanja i iskustava u praktičnim aspektima provedbe Nacionalnog akcijskog plana za postizanje održive uporabe pesticida.
 
Studijsko putovanje predstavnika albanskog Ministarstva poljoprivrede organizirano je u Hrvatskoj od 20. – 24. ožujka u kontekstu projekta „Potpora za finalizaciju Akcijskog plana o održivoj uporabi proizvoda za zaštitu bilja" koji Organizacija za prehranu i poljoprivredu UN-a provodi u Albaniji.
 
Tijekom četverodnevnog posjeta, gosti iz Albanije posjetili su Hrvatsku agenciju za poljoprivredu i hranu – Centar za zaštitu bilja, Državni inspektorat RH – Poljoprivrednu inspekciju, Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek i Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar", a djelatnici Službe za zaštitu bilja za njih su održali različita predavanja na temu održive uporabe proizvoda za zaštitu bilja.
 
U posjetu navedenim institucijama, koje su dionici sustava održive uporabe pesticida u Hrvatskoj, organizirani su susreti s hrvatskim stručnjacima te obilazak laboratorija i provedba praktičnih dijelova nadzora i kontrola, kako bi omogućili gostima da u praksi vide kako različiti elementi sustava funkcioniraju te prenijeli iskustva Hrvatske u provedbi Direktive o održivoj uporabi pesticida.
 
Albanski stručnjaci su tijekom svog posjeta Hrvatskoj istaknuli pozitivna iskustva u suradnji s hrvatskim stručnjacima u području sigurnosti hrane i održive uporabe sredstava za zaštitu bilja.
 
 

Pisane vijesti