U Općini Promina otvoren dječji vrtić sufinanciran iz Programa ruralnog razvoja

Državni tajnik Šime Mršić je u petak, 22. srpnja 2022. godine, u nazočnosti načelnika Općine Promine Tihomira Budanka sudjelovao na svečanom otvorenju Dječjeg vrtića Suknovci,  projekta financiranog iz Mjere 7 Programa ruralnog razvoja u vrijednosti odobrene potpore 6,7 milijuna kuna.

Općina Promina do sada nije imala vlastitu ustanovu za odgoj i obrazovanje predškolske djece, a realizacija projekta će osigurati predškolski odgoj za 40 djece, čime će se poboljšati kvaliteta života stanovništva ruralnih naselja te potaknuti mlade obitelji na ostanak i život u ruralnim područjima. 

 „Želimo postići visoku razinu komunalne i društveno-kulturne infrastrukture u ruralnim područjima kako bi ona postala poželjna i pažljivo izabrana mjesta za život, a ne stvar nasljedstva i navike. Samo u Šibensko-kninskoj županiji ukupno je 8 ovakvih projekata u okviru Mjere 7 Programa ruralnog razvoja za koje smo ugovorili potporu u vrijednosti 44,5 milijuna kuna i isplatili više od 39 milijuna kuna, a europskim sredstvima s više od milijardu kuna realizirana je izgradnja, rekonstrukcija i opremanje više od 200 dječjih vrtića za 13 tisuća djece diljem Hrvatske“, izjavio je državni tajnik Mršić tom prilikom.

Na području cijele Šibensko-kninske županije u okviru Mjere 7 za temeljne usluge i obnovu sela ugovorena je potpora u vrijednosti 77,8 milijuna kuna i isplaćeno više od 66 milijuna kuna za različite projekte koji doprinose unaprjeđenju kvalitete života lokalnom stanovništvu. Navedeni projekti uključuju, uz spomenutih 8 ulaganja u dječje vrtiće, i jedno ulaganje sektor vodoopskrbe te 6 ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta, uz brojne druge. Do sada je iz Programa ruralnog razvoja u Šibensko-kninskoj županiji isplaćeno više od 324 milijuna kuna od 453 milijuna kuna odobrene potpore.

Pisane vijesti