Ministar Tomislav Tolušić otvorio 11. međunarodni voćarski sajam u Donjem Kraljevcu

Ministar Tomislav Tolušić otvorio je danas, 4. studenoga 2016. godine 11. međunarodni voćarski sajam u Donjem Kraljevcu koji organiziraju Općina Donji Kraljevec i Centar dr. Rudolf Steiner u suradnji sa Savjetodavnom službom i Agronomskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu. Ovogodišnji pokrovitelji Sajma su Ministarstvo poljoprivrede RH, Ministarstvo poduzetništva i obrta RH, Međimurska županija, Hrvatska gospodarska komora, Grad Zagreb i LifeClass Terme Sv. Martin.

„Proizvodnja jabuke je jedna od dominantnih proizvodnji u Međimurskoj županiji. Na žalost, zbog situacije s elementarnim nepogodama ove godine naših proizvođača jabuke ovdje je danas najmanje. U sektoru proizvodnje jabuka moramo nešto učiniti i učinit ćemo već ove godine. Nisam došao na mjesto ministra da bih probleme stavljao pod tepih, nego da bi ih rješavao, i učinit ću sve kako bih barem onima kojima je ovo primarna djelatnost pomogao da prežive ovu godinu i da imaju proizvodnju i u idućoj godini. Ministarstvo će tu pomoći i sa Zakonom o zabrani nepoštene trgovačke prakse u lancu opskrbe hranom gdje ćemo pokušati sve vas u lancu staviti na jedno mjesto i zakonom regulirati da proizvođači koji od poljoprivrede žive mogu preživjeti i zaraditi, ali i da sa svima drugima u lancu nađemo nekakav kompromis.“

izjavio je ministar Tomislav Tolušić prilikom otvaranja 11. međunarodnog voćarskog sajma u Donjem Kraljevcu. Ministar Tolušić aktivno se uključio u rad Okruglog stola na temu „Krah hrvatskog voćarstva ili prilika za novi početak?!“ na kojem je razgovarao s predstavnicima proizvođača voća, stručnjacima za voćarstvo i predstavnicima lokalne i regionalne samouprave. 



Stranica