Ministarstvo ne iseljava pse iz azila na Žarkovici - njihova dobrobit nije ugrožena

Danas je u objektu smještenom na predjelu naselja Žarkovica obavljen izvanredni nadzor Veterinarske inspekcije te je utvrđeno da, iako Društvo za zaštitu životinja Dubrovnik ne udovoljava propisanim zahtjevima, zahvaljujući dodatnom trudu osoblja Društva dobrobit životinja smještenih u objektu nije ugrožena – imaju vodu, hranu i krov nad glavom. Svi su psi cijepljeni, čipirani i kastrirani. S obzirom da se iz objekta životinje postupno zbrinjavaju prema udomiteljima, a u objekt na navedenoj lokaciji se ne zbrinjavaju nove životinje, vodeći računa o dobrobiti životinja, Ministarstvo poljoprivrede nije donijelo rješenje o zatvaranju azila.

Društvo za zaštitu životinja Dubrovnik je veterinarskoj inspekciji predočilo „Iskaz interesa za realizaciju skloništa za životinje“ te je Odlukom Grada Dubrovnika u gradskom proračunu osigurano 1.800.000 kn za navedeno kao i zemljište za izgradnju skloništa, čime vjerujemo da će uskoro biti riješen problem zbrinjavanja napuštenih i izgubljenih životinja u Dubrovniku.

Demantiramo navode dubrovačkog gradonačelnika Andre Vlahušića koji tvrdi da su mu „iz Ministarstva rekli da više ne hrani pse“ – to nije službeni stav Ministarstva poljoprivrede i ne može biti jer je u suprotnosti sa  zdravim razumom.

„Ministarstvo poljoprivrede ne može rješavati probleme lošeg upravljanja poslovima koji su  u nadležnosti lokalne samouprave i ovom prilikom pozivam mjerodavne da se konačno, nakon 13 godina, umjesto loptanja odgovornošću međusobno dogovore na koji će način olakšati život ljudima i psima koji se nalaze na njihovom terenu.“

izjavio je ministar Tolušić.



Stranica