Otvoren 8. Farm Show u Osijeku

Državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak prisustvovao je svečanom otvorenju 8. Farm Showa u Osijeku u nazočnosti zamjenika župana Osječko-baranjske županije Mate Lukića, osječkog gradonačelnika Ivana Radića, pročelnice Upravnog odjela za poljoprivredu Osječko-baranjske županije Silve Wendling te predsjednika Udruge prodavatelja poljoprivredne mehanizacije i opreme u Republici Hrvatskoj Darka Aračića. Riječ je o najvećem specijaliziranom regionalnom sajmu poljoprivredne mehanizacije i opreme koji organizira Udruga prodavatelja poljoprivredne mehanizacije i opreme u RH. 

“Hrvatska i Slavonija i Baranja zaslužuju ovaj sajam, a vrijednost održavanja sajamskih manifestacija poglavito je dobila značaj kroz aktualnu pandemiju izazvanu virusom Covid-19. Hrvatska Vlada se jasno i programski odredila prema samodostatnosti u proizvodnji hrane. Proizvodnja hrane danas se ne može zamisliti bez kvalitetne i moderne mehanizacije. Utvrđeno je da mehanizacija sudjeluje u ostvarivanju genetskih potencijala poljoprivrednih kultura na nivou 40-50 %. Čestitke organizatorima i ujedno poziv poljoprivrednicima da posjete ovaj sajam”, izjavio je državni tajnik Majdak te dodao kako će kroz Strateški plan Ministarstva poljoprivrede i Nacionalni plan oporavka i otpornosti biti prostora za ulaganja u poljoprivrednu mehanizaciju na poljoprivrednim gospodarstvima, ali i za navodnjavanje.

Ovaj sajam, koji je od iznimne važnosti i za poljoprivrednike i za gospodarstvo omogućio je izlagačima predstavljanje tržišnih noviteta - traktore, kombajne i drugu najsuvremeniju mehanizaciju u svijetu poljoprivrede na 10.000 četvornih metara piste Sportske zračne luke Osijek-Čepin. Sajam je otvoren za posjetitelje od petka do nedjelje od 9 do 17 sati.

Pisane vijesti