2. savjetovanje s javnošću za Nacrt prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu

Cilj je ovog savjetovanja omogućiti zainteresiranoj javnosti da dostavi svoje mišljenje, prijedloge i primjedbe na prijedlog Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu.
 
Prijedlogom Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu izvršene su izmjene koje će poboljšati primjenu Zakona, ubrzati raspolaganje, omogućiti dodjelu zemljišta onim korisnicima koji će se na državnom poljoprivrednom zemljištu baviti proizvodnjom koja stvara dodanu vrijednost te će se uspostaviti efikasnija kontrola korištenja državnog poljoprivrednog zemljišta kao dobra od interesa za Republiku Hrvatsku.
 
Za prijedlog Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu već je provedeno e savjetovanje u razdoblju od 4.12.2020. do 4.01.2021. godine na koji je pristigao veliki broj prijedloga, primjedbi i komentara koji su različiti i često međusobno suprotstavljeni te su isti razmotreni i u predloženom ili izmijenjenom obliku ugrađeni u teksta prijedloga Zakona.
 
S obzirom na značajan broj primjedbi uslijed kojih je nakon razmatranja došlo do izmijene teksta u dijelu prijedloga Zakona, provodi se 2. savjetovanje sa zainteresiranom javnošću za prijedlog Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu.

Savjetovanje je otvoreno do: 15.7.2021.

Savjetovanje je moguće pronaći na poveznici:
https://esavjetovanja.gov.hr/ECon/MainScreen?entityId=16951