Ministarstvo poljoprivrede je objavilo Javni poziv srednjim školama za sudjelovanjem u izložbi - Hrana nije otpad, i ja mogu utjecati

Održavanje navedene izložbe, kao manifestacije s ciljem podizanja svijesti javnosti o problematici otpada od hrane, predviđeno je za 29. rujna 2021. budući da je taj datum od strane Ujedinjenih naroda i Organizacije za hranu i poljoprivredu (FAO) proglašen Svjetskim danom osviještenosti o otpadu od hrane. Izložba se planira održati u paviljonu na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu u trajanju od 10 do 19 sati i bit će besplatna za sve posjetitelje.
 
Ideja izložbe „Hrana nije otpad, i ja mogu utjecati!“ je da u sedam tematskih sekcija, koje zajedno čine jednu cjelinu, učenici srednjih škola kroz svoje praktične i kreativne radove podignu svijest o problemu bacanja hrane te pruže potrošačima jednostavne savjete kako smanjiti otpad od hrane kod kuće, u restoranu i prilikom kupovine.
 
Ministarstvo poljoprivrede ovim putem poziva srednje škole u Republici Hrvatskoj da se prijave na Javni poziv i sudjeluju kao izlagači na izložbi „Hrana nije otpad, i ja mogu utjecati!“ te budu aktivni sudionici aktivnosti koja doprinosi ostvarenju cilja UN Agende za održivi razvoj do 2030. godine, a to znači prepoloviti otpad od hrane na razini maloprodaje i kućanstava te općenito smanjiti gubitke hrane duž cijelog prehrambenog lanca.
 
Tekst Javnog poziva možete pronaći ovdje

Pisane vijesti