Isplata i završno poravnanje potpore primarnim poljoprivrednim proizvođačima u sektoru biljne proizvodnje i sektoru stočarstva u 2020. godini

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju je danas, 19. studenog 2020. godine izvršila završno poravnanje i isplatila razliku potpore primarnim poljoprivrednim proizvođačima u sektoru voća i povrća, cvijeća te u stočarskim podsektorima govedarstva, svinjogojstva, konjogojstva, ovčarstva, kozarstva i peradarstva iz Programa potpore primarnim poljoprivrednim proizvođačima u sektoru biljne proizvodnje i sektoru stočarstva u 2020. godini.

Ovime je ukupno isplaćeno 53 milijuna kuna za 7.005 malih poljoprivrednih gospodarstava u kategoriji mikropoduzeća, a sve s ciljem održanja zaposlenosti i postojeće razine proizvodnje.

Sukladno članku 13. stavak 7. i 8. Pravilnika o provedbi Programa potpore primarnim poljoprivrednim proizvođačima u sektoru biljne proizvodnje i sektoru stočarstva u 2020. godini (NN 53/2020, 77/2020), Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju je donijela Odluku s konačnim popisom korisnika koji su prihvatili pravo ostvarivanja potpore i preuzimanja obaveza te Odluku s konačnim popisom korisnika koji nisu prihvatili prava i obveze i ne ostvaruju pravo na isplatu potpore. Navedene odluke bit će dostavljene svakom korisniku putem AGRONET-a.

Konačne popise korisnika po Mjeri/Podmjeri možete pronaći ovdje.

Pisane vijesti