Ministar Tolušić u Brodsko-posavskoj županiji

Ministar Tomislav otvorio je jutros u Sikirevcima Doručak s hrvatskih farmi na kojem su predstavljeni sustavi dobrovoljnog označavanja stočarskih proizvoda. Na Doručku s hrvatskih farmi bili su posluženi tradicionalni domaći poljoprivredni proizvodi, mlijeko i mliječni proizvodi, meso, jaja, med i kruh s oznakama Mlijeko hrvatskih farmi, Meso hrvatskih farmi, Med iz Lijepe naše, Jaja hrvatskih farmi i Kruh hrvatskih polja, te proizvodi specifični za Brodsko-posavsku županiju.

Nakon Doručka u Općinskoj vijećnici u Sikirevcima Tomislav Tolušić se sastao sa županom Danijelom Marušićem i poljoprivrednim proizvođačima Brodsko-posavske županije s kojima je razgovarao o aktualnom stanju u poljoprivredi i Programu ruralnog razvoja RH, a potom je obišao poljoprivredne proizvođače Brodsko-posavske županije: voćara Branka Brankovića u Kruševici, svinjogojsku farmu Ivana Jankovića u Gundincima i proizvodnju mlijeka PG Zdunić u Divoševcima.

„Slavonija ima najveći potencijal postati naša tvornica hrane. Plodno tlo, pogodna klima i radišni ljudi resursi su kojima raspolaže. Ministarstvo poljoprivrede osigurat će zakonodavni okvir koji će pomoći premostiti administrativne barijere i osigurati poštene uvjete rada i trgovanja, a na našim je potrošačima odgovornost davanja prednosti lokalno uzgojenim poljoprivrednim proizvodima. Kratkim lancima opskrbe domaću ćemo hranu osigurati bolnicama, dječjim vrtićima, školama i domovima za umirovljenike, a sredstva EU fondova, pogotovo Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, pomoći će oplemenjivanju ruralnog prostora i pratiti investicijske projekte naših poljoprivrednih proizvođača. Budućnost je u našim, odnosno vašim rukama“

poručio je ministar Tomislav Tolušić iz Brodsko-posavske županije.

Video



Stranica