Produljenje roka za prijavu u bazu EU projekata

Prijava projektnih prijedloga u bazu projekata za financiranje u poljoprivredi, ruralnom razvoju, šumarstvu i ribarstvu produljen je do 14. listopada. Do sada je prijavljeno 1.998 projekata vrijednih više od 3,35 milijardi eura.

Ministarstvo poljoprivrede provodi prikupljanje projektnih prijedloga za financiranje u poljoprivredi, ruralnom razvoju, šumarstvu i ribarstvu čiji je inicijalni rok za prijavu bio 30. rujna, no zbog iznimnog interesa potencijalnih korisnika, a u cilju kvalitetne pripreme programskih dokumenata, strategija i planova, s posebnim naglaskom na programiranje prijelaznog i slijedećeg programskog razdoblja, omogućili smo produljenje inicijalnog roka  za još dva tjedna, odnosno do 14. listopada.

Dvije trećine projekata odnosi se na sektor poljoprivrede i ruralnog razvoja, odnosno na javnu infrastrukturu. Više od polovine projekata je već u određenoj  fazi pripremljenosti za realizaciju, od kojih 229 projekata je spremno za realizaciju, 236 projekata ima ishodovane akte o pravima gradnje i druge potrebne dozvole, a 312 projekata ima izrađenu projektno-tehničku dokumentaciju.

S ciljem participativnog pristupa i suradnje sa svim dionicima iz svog područja rada Ministarstvo poljoprivrede želi podržati što veći broj kvalitetnih poduzetničkih inicijativa, kao i inicijativa usmjerenih unaprijeđenu infrastrukture u ruralnom području te poziva na nastavak unosa projektnih prijedloga koji se obavlja putem Google obrasca.

„Na ovaj način želimo saznati kakvim poduzetničkim inicijativama raspolažemo te sukladno tome pronaći načine na koje ih možemo podržati. Ono što nas veseli, pored projekata malih poljoprivrednika, su i projekti jedinica lokalne samouprave fokusirani na jačanje ruralne infrastrukture. Također, uočavamo i snažan impuls iz prerađivačke industrije bez koje nema ni razvoja primarne poljoprivredne proizvodnje. Prikupljeni podaci će nam biti važno uporište u razgovorima u Europskoj komisiji te ćemo, zahvaljujući njima, biti efikasniji u programiranju i planiranje budućih sredstava“, ističe ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Pisane vijesti