Ministar Tomislav Tolušić u Šibensko-kninskoj županiji

Ministar Tomislav otvorio je jutros u Kninskoj tvrđavi Doručak s hrvatskih farmi na kojem su predstavljeni sustavi dobrovoljnog označavanja stočarskih proizvoda. Na Doručku s hrvatskih farmi bili su posluženi tradicionalni domaći poljoprivredni proizvodi, mlijeko i mliječni proizvodi, meso, jaja, med i kruh s oznakama Mlijeko hrvatskih farmi, Meso hrvatskih farmi, Med iz Lijepe naše, Jaja hrvatskih farmi i Kruh hrvatskih polja, te proizvodi specifični za Šibensko-kninsku županiju.

Za svog boravka u Šibensko-kninskoj županiji ministar Tolušić se sastao sa županom Šibensko-kninskim Goranom Paukom, gradonačelnikom Drniša Josipom Begonjom, gradonačelnikom Šibenika Željkom Burićem i načelnicom Općine Rogoznica Sandrom Jakelić, a posjetio je Drniš, obišao vinograde u Jadrtovcu te Centar 112 (Velimira Škorpika 5) u Šibeniku u kojem se upoznao s rezultatima projekta HOLISTIC koji obuhvaća video nadzor šuma. Za vrijeme posjeta Rogoznici posjetio je ribarsku luku Peleš.

„Doći u Knin uvijek je poseban osjećaj, no biti na Doručku s hrvatskih farmi na Kninskoj tvrđavi simbolikom nadmašuje sva očekivanja. S ovog povijesnog mjesta poslati poruku Kupujmo domaće doista je jedinstvena prigoda. S ovom manifestacijom obišli smo sve županije, a završna će se održati u subotu, 13. svibnja na Trgu bana Jelačića u Zagrebu. Predstavili smo samo dio onoga što možemo ponuditi tržištu i samo komadić naše povijesti i tradicije. Ponosan sam na svakog našeg vrijednog proizvođača hrane, na svakog stočara, mljekara, ratara, voćara, ribara, povrtlara, pčelara, vinara, maslinara, ali najponosniji ću biti kada ćete vi potrošači prepoznati njihove vrijednosti i pri kupovini dati prednost lokalno uzgojenoj hrani, našoj hrani, našim proizvodima. Samo uz vašu pomoć postat ćemo prehrambeno samodostatni uz zadržavanje visokog standarda kvalitete i sigurnosti naše hrane.“

poručio je ministar Tomislav Tolušić iz Knina.

Video



Stranica